Rozvojové zóny v České republice zaměřené na inovační podnikání: význam pro regionální ekonomiku - Jánošík, Dávid (2007)
Táto práca pojednáva o krajoch Českej republiky z pohľadu inovačného podnikania, ktorého rozvoj je momentálne jedným zo základných cieľov EÚ, na základe ktorého sa má zvýšiť konkurencieschopnosť európskych regiónov. Jednotlivé kraje ČR boli v práci porovnávané na základe mnohých ukazateľov, ktoré by mali poskytnúť dobrý prehľad o súčasnej situácií a podpore inovačného podnikania v jednotlivých krajoch a zároveň poskytnúť vodítko k vhodným riešeniam, ktoré by pomohli situáciu z pohľadu inovačného podnikania v krajoch, a predovšetkým v niektorých obzvlášť slabých, zlepšiť.