Fyziologické adaptace na život v chladných oblastech - Langerová, Kateřina (2007)
Tato práce se zabývá chladnými prostředími (polární pásy,tundra,tajga, horské oblasti) a vhodnými adaptacemi pro život v nich. Podává stručný přehled fyziologických a behaviorálních adaptací pro život v chladu.