Psychologické kompetence v pastorální činnosti kněze - Votoupal, Miloš (2007)
Ústředním pojmem práce je konstrukt sociálně psychologické kompetence, v případě specifické práce kněze jej definuji a popisuji v následujících kategoriích: teorie sociální kompetence z hlediska sociální psychologie, specifika kompetence pracovníků v pomáhajících profesích a kompetence kněze pohledem pastorální teologie a pastorální psychologie.V praktické části je představen soubor případových studií zabývajících se praktickým životem 8 kněží brněnské diecéze.V praktické části je představen soubor případových studií zabývajících se praktickým životem 8 kněží brněnské diecéze.