Astigmatismus a korekce brýlovými skly - Vlasák, Ondřej, 1984-; Richter, Jan; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2007)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o diagnostice a korekci očního astigmatismu. Podrobněji je popsána oblast korekce brýlovými čočkami. Nemálo místa je zde věnováno také novým dostupným technologiím v diagnostice rohovkového astigmatismu. Setkáme se zde i s řešením problematiky keratokonu.
This baccalaureate work summarises piece of knowledge about diagnostics and corrections of eye astigmatism. In more detail is described section of correction spectacle lens. Not a few verge is also here devoted to a new accessible technologies in diagnostics cornea astigmatism. We also met here with solving problems of keratoconus.
Vedoucí práce: Jan Richter
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007
Keywords: astigmatismus; diagnostické metody; diagnostické techniky oftalmologické; oční nemoci; refrakční vady oka; diagnostic methods; eye diseases; eye refractive errors; bakalářské práce; bachelor's theses