Kdy korigovat malé refrakční vady - Skrbek, Matěj, 1984-; Petrová, Sylvie, 1953-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2007)
Tato práce se zabývá problematikou malých refrakčních vad oka, jejich vzniku, průběhu, vlivu na vidění a možnostmi korekce s přiblížením souvisejících akomodačně - vergenčních potíží. V úvodních kapitolách jsou popsány refrakční vady a způsob jejich korekce obecně, dále jsou přiblíženy procesy akomodace a konvergence a jejich některé poruchy. Část věnovaná malým refrakčním vadám se zabývá jejich druhy, charakteristickými projevy a důsledky, možnostmi umělého navození a způsoby jejich korekce.
This work deals with problems of small refractive eye errors, their origin, course, effect on vision and possibilities of correction with approximation of their interrelated accommodative - convergent difficulties. The errors of refraction and methods how to correct them generally are set out in introductory chapters, further the processes of accommodation and convergency and some of their disturbances are approached. Part devoted to small refractive defects deals with their sorts, characteristic manifestations and incidence, possibilities of artificial inducing and methods of their correction.
Vedoucí práce: Sylvie Petrová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007.
Keywords: korekce; zrakové vady; visual disorders; bakalářské práce