Kdy korigovat malé refrakční vady - Skrbek, Matěj, 1984- (2007)
Tato práce se zabývá problematikou malých refrakčních vad oka, jejich vzniku, průběhu, vlivu na vidění a možnostmi korekce s přiblížením souvisejících akomodačně - vergenčních potíží. V úvodních kapitolách jsou popsány refrakční vady a způsob jejich korekce obecně, dále jsou přiblíženy procesy akomodace a konvergence a jejich některé poruchy. Část věnovaná malým refrakčním vadám se zabývá jejich druhy, charakteristickými projevy a důsledky, možnostmi umělého navození a způsoby jejich korekce.