Možnosti refrakční chirurgie - Varadyová, Barbora (2007)
Tato práce se zabývá možnostmi současné refrakční chirurgie. Obsahuje výčet a popis jednotlivých refrakčních výkonů. Práce pojednává o náplni refrakční chirurgie, tedy o možnostech odstraňování refrakčních vad oka jako jsou krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus, aberace vyšších řádů, zákal šedý i zelený a vetchozrakost. Z chirurgických postupů jsou zmíněny metody laserové refrakční chirurgie (Custom Cornea, LASIK, PRK, LASEK, DTK), nitrooční chirurgické operace (RLE, implantovatelné nitrooční čočky, PRELEX) a kombinace laserové a nitrooční chirurgie (Bioptika). Chirurgické zákroky jsou zde rozděleny na zákroky na rohovce a nitrooční operace.