Glaukom - chronické oční onemocnění - Streitová, Ivana (2007)
Tato práce se zabývá problematikou glaukomu s otevřeným úhlem. Okrajově jsou probrány i jeho jiné formy. Nejvíce je věnováno kapitole správné diagnózy glaukomu. Zevrubně jsou zde řešeny otázky konzervativní, laserové i chirurgické terapie.