Optické a oftalmologické přístroje - Kopáčová, Pavlína (2007)
Tato práce se zabývá problematikou optických a oftalmologických přístrojů. Z hlediska rozsáhlosti tématu jsem se zaměřila na přístrojové vybavení vyšetřovny, glaukomové poradny a diabetologické poradny. Po úvodu jsou popsány základní přístroje ve vyšetřovně, spolu s principy vyšetření. Glaukomová poradna se zabývá speciálními vyšetřeními, které nám umožňují diagnostiku glaukomu. Dále popisuji diabetologickou poradnu s jednotlivými typy vyšetření diabetické retinopatie. Na závěr jsem zařadila kapitolu laserů, které jsou nedílnou součástí léčby těchto onemocnění.