Nutriční stav nemocných po gastrektomii - Langášková, Iveta (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na gastrektomii, neboli resekci žaludku. Úvodní část práce obsahuje informace o žaludku obecně, dále jsou zde vyjmenovány důvody pro provedení gastrektomie a typy resekcí žaludku. Následuje popsání problémů, které mohou po gastrektomii nastat. Jedná se hlavně o problémy spojené s nutričním stavem pacientů po resekci žaludku. Eliminace problémů je zde rozvedena z hlediska nutriční, ale také farmakologické podpory.