Evidování věcných břemen v katastru nemovitostí - Bartáková, Eva; Jančářová, Ilona, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2007)
Práce se zabývá evidováním věcných břemen v katastru nemovitostí. Osvětluje základní pojmy problematiky věcných břemen, historický vývoj evidování věcných břemen a současnou právní úpravu této problematiky.
The paper deals with registration of Easements in the Land Register. It clarifies the basic terms concerning the issue of Easements, the historical development of registration of Easements, and present legal regulation of this issue.
Vedoucí práce: Ilona Jančářová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: katastr nemovitostí; věcná břemena; cadastres; easements; bakalářské práce