Gertrudis Gómez de Avellaneda y Teresa de la Parra "el feminismo" en tiempos adversos (Sab e Ifigenia) - Topinková, Eva (2007)
Diplomová práce je zaměřena na dvě hispanoamerické autorky, které jsou známy svými díly, která jsou zaměřena na postavení ženy ve společnosti. Mým záměrem bylo se zaměřit na tyto rysy, které se nacházejí v dílech Sab a Ifigenia, autorek Getrudis Gómez de Avellaneda a Teresa de la Parra. Přičemž ta první je z druhé poloviny 19. století a ta druhá z první poloviny 20. století. Cílem mé práce bylo zjistit, jestli se v průběhu jednoho století změnilo postavení žen ve společnosti a nebo nikoliv.