Hliník v potravinách - metabolismus a toxicita

Táto bakalárska práca zhrňuje súčasné poznatky o hliníku a jeho obsahu v potravinách. Je tu tiež charakterizovaný jeho metabolizmus v ľudskom tele a možný mechanizmus toxického pósobenia. Práca uvádza aj legislatívne normy pre maximálne množstvo obsahu hliníka v potravinách a pitnej vode....

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Mýtniková, Lucia (Dissertant)
Other Authors: Totušek, Jiří, 1945- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2007
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/101237/lf_b/
Cover Image
LEADER 03628ctm a22007697a 4500
001 MUB01000505581
003 CZ BrMU
005 20150601074856.0
008 070609s2007 xr ||||| |||||||||||cze d
035 |a (ISMU-VSKP)118635 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 546.62  |2 MRF 
080 |a 613.26/.29  |2 MRF 
100 1 |a Mýtniková, Lucia  |% UČO 101237  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Aluminium in foodstuff - metabolism and toxicity  |y eng 
245 1 0 |a Hliník v potravinách - metabolismus a toxicita  |h [rukopis] /  |c Lucia Mýtniková 
260 |c 2007 
300 |a 40 l. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Totušek 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007 
520 2 |a Táto bakalárska práca zhrňuje súčasné poznatky o hliníku a jeho obsahu v potravinách. Je tu tiež charakterizovaný jeho metabolizmus v ľudskom tele a možný mechanizmus toxického pósobenia. Práca uvádza aj legislatívne normy pre maximálne množstvo obsahu hliníka v potravinách a pitnej vode.  |% cze 
520 2 9 |a My bachelor thesis resumes contemporary knowledge about aluminium and its contents in foodstuffs. There are characterized its metabolsm in human body and possible mechanism toxic incidence. The thesis also mentioned legal rules for maximum quantity content aluminium in foodstuffs and drinkable water.  |9 eng 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Výživa člověka  |c LF B-SZ VYCL (VYCL)  |2 CZ-BrMU 
650 0 2 |a Aluminum 
650 0 2 |a Food 
650 0 7 |a hliník  |x metabolismus  |2 czmesh 
650 0 7 |a hliník  |x toxicita  |2 czmesh 
650 0 7 |a potraviny  |2 czmesh 
700 1 |a Totušek, Jiří,  |d 1945-  |7 xx0055061  |% UČO 850  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav preventivního lékařství  |7 kn20030808013  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/101237/lf_b/ 
CAT |c 20070609  |l MUB01  |h 0451 
CAT |c 20071001  |l MUB01  |h 0105 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2203 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1813 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1828 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20090923  |l MUB01  |h 1536 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0149 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1832 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0959 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1129 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0316 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110505  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1859 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2309 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20111027  |l MUB01  |h 1354 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0100 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120712  |l MUB01  |h 1422 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0857 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130814  |l MUB01  |h 0734 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130821  |l MUB01  |h 0708 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140115  |l MUB01  |h 1029 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140324  |l MUB01  |h 1231 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140527  |l MUB01  |h 1655 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140925  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20150601  |l MUB01  |h 0748 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1435 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1355 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2242 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171114  |l MUB01  |h 1616 
CAT |c 20200306  |l MUB01  |h 1844 
CAT |c 20210121  |l MUB01  |h 1010 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-10675  |6 3147064477  |5 3147064477  |8 20150601  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20150601  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-10675  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD