Zdraví, sílu najdeš v sýru ! - Linhartová, Libuše; Bulková, Věra; Masarykova univerzita. Ústav preventivního lékařství (2007)
Tato bakalářská práce pojednává o sýrech. Je shrnutím nejdůležitějších informací, zahrnujících historii, výrobu, skladování a složení různých druhů sýrů. Sýry jsou důležitou součástí jídelníčku každého člověka. Jsou zdrojem nutričně hodnotných látek, které jsou rovněž zmíněny v této práci.
.This bachelor thesis focuses on and examines the topic of cheese. It brings together some important fakts concerning cheese, such as, its history, production, storings, furthermore, cheese division according to different points of view or the contents of various kinds of cheese. Cheese is an integral part of almost every man`s diet. Moreover, it is a source of valuable nutrition substance, which is also mentionet in the present thesis.
Vedoucí práce: Věra Bulková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2007
Keywords: kasein; mléčné výrobky; sýry; casein; dairy products; cheese; bakalářské práce; bachelor's theses