Zdraví, sílu najdeš v sýru ! - Linhartová, Libuše (2007)
Tato bakalářská práce pojednává o sýrech. Je shrnutím nejdůležitějších informací, zahrnujících historii, výrobu, skladování a složení různých druhů sýrů. Sýry jsou důležitou součástí jídelníčku každého člověka. Jsou zdrojem nutričně hodnotných látek, které jsou rovněž zmíněny v této práci.