Marketingová strategie, součást strategického řízení pojišťovacího podniku - Řezáč, František, 1953- (2007)
Současný svět charakterizovaný globalizací, náhlými a neočekávanými jevy, změnami až chaosem, vyvolává v rostoucí konkurenci podniků potřebu nových způsobů řízení. Jednou z cest k dosažení udržitelného rozvoje a prosperity pojišťovacího podniku je využití marketingového způsobu řízení včetně marketingové strategie potřebné k dosažení uspokojování pojistných potřeb současných i potenciálních klientů. Disertační práce se zaměřuje na problematiku marketingové strategie a marketingového řízení jako součásti strategického řízení pojišťovacího podniku v tržní ekonomice a analýzu strategií používaných pojišťovacími podniky na pojistném trhu České republiky v podmínkách počátku 21. století.