Organizace a distribuce času matek malých dětí - Nečasová, Markéta (2007)
Tato práce se věnuje tomu, jak s časem a s časovou organizací nakládají matky malých dětí.Pokouší se odpovědět na otázku, jak mateřství a péče o dítě může ovlivňovat časovou organizaci ženy. Zabývá se vztahem zážitku subjektivní pohody a časové struktury a objasňuje pojetí vyváženosti životních oblastí v souvislosti s mateřstvím.