Analýza seznamování na internetu v kontextu konceptu vynořující se dospělosti - Havlíčková, Hana (2007)
Předmětem práce je analýza motivace, průběhu a způsobů seznamování na internetu v kontextu teorie vynořující se dospělosti. Cílem výzkumu bylo ukázat souvislosti mezi dimenzemi období vynořující se dospělosti a charakteristikami virtuálního seznamování. Cílovou skupinu výzkumu tvořili mladí dospělí ve věku 18 - 30 let, kteří používají k seznamování internet. Metodou výzkumu byla kvantitativní studie, byl použit dotazník J. J. Arnetta zjišťující dimenze období vynořující se dospělosti (IDEA) a dotazník vlastní konstrukce, ptající se na motivace, průběh a způsoby seznamování na internetu.