Osobnost a strategie zvládání souvislosti osobnostních charakteristik a volby strategií zvládání zátěže - Haken, Tomáš (2007)
Práce se zabývá vztahem osobnostních charakteristik a preferencemi různých strategií zvládání zátěžových situací (copingových strategií). Cílem práce je zjistit, zda, případně do jaké míry, ovlivňuje nastavení osobnostních preferencí (měřené dotazníkem MBTI - Myers Briggs Type Indicator) výběr konkrétních strategií zvládání (měřených dotazníkem COPE).