Syndrom vyhoření u prodavačů - Fialová, Lenka (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na seznámení s pojmem syndrom vyhoření, s jeho fázemi a příčinami. Prací jsme informováni o hlavní příčině syndromu vyhoření o stresu. Je zde charakterizován psychosociální i chronický stres a jeho vliv nal idský organismus. V odborné práci části jsou zmíněny některé faktory ovlivňující rezistenci člověka vůči negativním účinkům stresu. Také se tu setkáváme se zdravým životním stylem a zdravou životosprávou. Oba tyto pojmy jsou zde přesně charakterizovány. Analýzou dotazníkového šetření u prodavaček byly ověřeny vztahy mezi některými faktory zdravé životosprávy a zdravého životního stylu s výskytem příznaků vyhoření.