Obnova venkova v Jihomoravském kraji - Košťál, Zbyněk (2007)
Tato práce se zabývá problematikou obnovy venkova v Jihomoravském kraji. Hlavním cílem je posouzení úspěšné realizace Místního programu obnovy vesnice ve vybraných lokalitách. První kapitola se zabývá definicí pojmu venkov. Základními tématem jsou různé definice venkova a vymezení venkova v České republice na základě různých kritérií. Další kapitola se věnuje obnově venkova, jejím aktérům a také soutěži Vesnice roku. Třetí část objasňuje výzkumnou metodu, techniky sběru dat a popisuje průběh kvalitativního výzkumu. V poslední částí jsou výsledky výzkumu prezentovány a interpretovány.