Evropská tematika v českých parlamentních volbách 2002 a 2006 - Vittová, Kateřina; Hloušek, Vít, 1977-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou volebních kampaní ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Důraz klDůraz je kladen na témata vztahující se k Evropské unii, která se objevila ve volebbních programech politických stran (za ty jsou považovány strany, které po volbách v roce 2006 zasedly v v PS PČR, tedy ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, ODS a SZ). Hlavním cílem je zhodnocení posunu, ke kterému došlo ve volebních programech 2002 a 2006 z hlediska evropské tematiky.
Diploma thesis considers the analysis of election campaigns preceding Czech general election 2002 and 2006. It places emphasis on topics related to the European Union that have been mentioned in relevant political parties' programmes (relevant politícal parties in this case means parties sitting in Czech Parliament after 2006 general election). Main objective of this theses is assessing the shift coming up in political programmes 2002 and 2006 in term of european issues.
Vedoucí práce: Vít Hloušek.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: Evropská unie; parlamentní volby; volební kampaň; volební programy; election campaign; election programmes; parliamentary elections; Česko; Czechia; diplomové práce