Kabinety komisařů a jejich národnostní složení - komparativní pohled - Suchnová, Nikola (2007)
Tato diplomová práce analyzuje kabinety komisařů Evropské komise z hlediska jejich národnostního složení a ověřuje platnost hypotézy, která je stanovena následovně: s ohledem na význam kabinetů pro členské státy nebudou komisaři ochotni ve výběru jejich členů výrazně překročit stanovenou minimální hranici multinacionality kabinetů.