Ochrana osobních údajů versus právo na informace v činnosti veřejné správy - Riegerová, Stanislava (2007)
Svou bakalářskou práci jsem zahájila úvodem, ve kterém je zdůvodněn výběr tématu a cíl práce. V druhé části jsem se pokusila popsat právní úpravu ochrany osobních údajů a svobody informací v historickém a mezinárodním kontextu a zachytit vývoj právní úpravy v České republice. Ve třetí části jsou vymezeny základní pojmy podle čtyř hlavních použitých zákonů, čtvrtá část je věnována zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, především působnosti zákona, zásadám ochrany údajů ve veřejné správě a Úřadu pro ochranu osobních údajů.