Opravné prostředky ve správním řízení - Šenk, Milan (2007)
Správní řízení lze chápat jako postup správních úřadů aplikujících normy hmotného práva, které směřuje k vydání individuálního správního aktu autorativně rozhodujícího o právech, právem chráněných zájmech či povinnostech fyzických a právnických osob. Pro zjednání nápravy existuje institut opravného prostředku ve správním řízení jakožto právní záruky zákonnosti a kontroly veřejné správy.