Sebe-otevírání v partnerském vztahu - Půlpánová, Petra (2007)
Cílem výzkumu bylo popsat, jak partneři vnímají sebe-odhalování ve svém vztahu. Empirická část práce vychází z kvalitativní metodologie, jádrem jsou kazuistické studie pěti heterosexuálních bezdětných a nesezdaných dvojic. Data byla sesbírána pomocí polostukturovaného rozhovoru, v nichž dotazovaní popisovali jak své vlastní sebe-otevírání, tak i sebe-otevírání, jak ho vnímají u svých protějšků.