Vybrané aspekty sebepojetí a přiznané projevy agresivity u třináctiletých - Klimešová, Irena (2007)
Diplomová bakalářská práce se zabývá problematikou vztahu sebepojetí a projevů agresivity u třináctiletých. Teoretická část charakterizuje období dospívání oblast sebepojetí a mluví o formách a typech agrese a agresorů. Empirická část dává do souvislostí nízké sebepojetí a vyšší míru agresivních projevů a poukazuje na rozdíly v projevech agresivity mezi chlapci a děvčaty.