Le mal dans la théâtre de Jean Genet les bonnes, Haute surveillance, Les nègres - Alánová, Martina (2007)
Diplomová práce se zabývá problémem zla v divadelních hrách Jeana Geneta - Služky, Zpřísněný dozor, Černoši. Zamýšlí se nejprve nad zlem jako takovým a získané poznatky následně aplikuje na jednotlivé hry. Snaží se poukázat na netradiční pojetí tohoto fenoménu - Jean Genet zdůrazňuje především jeho krásu