Dovoz zboží před a po vstupu České republiky do Evropské unie, provádění následných kontrol po propuštění zboží - Koblása, Jaroslav (2007)
Práce je věnována problematice dovozu zboží před a po vstupu ČR do EU (období r. 2000 - 2005), se zaměřením na počty uskutečněných dovozů, podíl jednotlivých regionů na dovozech (EU a třetí země), vývoj příjmů cla, způsob zaúčtování celního dluhu.