Přestupky proti majetku - Průcha, Václav (2007)
Tato práce pojednává o postupu při odhalování přestupků, zjištění jejich pachatelů, řízení o přestupcích až po vydání rozhodnutí o přestupku, výkonu tohoto rozhodnutí a následné možné ochraně proti případnému nesprávnému rozhodnutí a je zaměřena především na přestupky proti majetku, které lze spáchat krádeží, zpronevěrou, podvodem, užíváním cizí věci, poškozením, nebo zničením cizí věci a zatajením nálezu.