Kolizní úprava deliktů a kvazideliktů a nařízení Řím II - Červenková, Lenka (2007)
Práce se zabývá kolizní problematikou deliktních závazků. V obecné části se zaměřuje na právní rámec pro přijímání unifikovaných kolizních aktů orgány Evropského společenství, v části zvláštní na rozbor nařízení o právu použitelném na mimosmluvní závazky (Řím II).