Česká lékařská komora a její postavení v politickém systému ČR - Kafoňková, Simona (2007)
Práce objasňuje pojem zájmová skupina a její funkce v politickém systému. Korporativismus jako koncept zprostředkování zájmů. Hlavní část práce se zabývá profesní komorou, konkrétně Českou lékařskou komorou, včetně jejího historického vývoje. Cílem práce je přiblížení ČLK, její funkce v politickém systému České republiky a v politickém procesu. Závěrečná část práce se věnuje zodpovězení otázky, do jaké míry jsou lékaři spokojeni s ČLK. Použitou metodou je sběr dat prostřednictvím dotazníku od lékařů.