Pinochetovo Chile - případová studie autoritativního režimu - Kraus, Josef (2007)
Tato práce se zaměřuje na Pinochetův režim v Chile. Popisuje historické události od roku 1970, kdy nastoupil na post prezidenta Salvador Allende, do roku 1989, kdy Pinochetův režim definitivně skončil a byl demokraticky zvolen nový prezident. Samotná charakteristika režimu je pak provedena pomocí vymezeníautoritativních režimů významného politologa Juana José Linze. Pinochetův režim je proto v této práci charakterizován večtyřech hlavních kapitolách, které jsou tvořeny podle Linzovaschématu - Limitovaný pluralismus, Mobilizace, Mentalita a Vůdcovství.