Britský a australský parlament - deskripce a komparace - Ustohal, Libor, 1980- (2007)
Parlamenty náleží mezi základní instituce všech demokratických politických systémů. Britský parlament představuje jejich typický příklad, který ovlivnil i další reprezentativní tělesa a mezi nimi i australský parlament. Hlavním cílem této práce je oba parlamenty popsat a srovnat, druhým cílem je zařadit tyto parlamenty dle nejvýznamnějších klasifikací.