SNK Evropští demokraté - Volaříková, Andrea; Kopeček, Lubomír, 1975-; Masarykova univerzita. Katedra politologie (2007)
SNK Evropští demokraté SNK Evropští demokraté (SNK ED) jsou v současnosti největší neparlamentní politickou stranou v České republice. Subjekt vznikl sloučením strany Evropští demokraté s hnutím SNK Sdružení nezávislých. Klíčová část bakalářské práce se věnuje politické historii obou subjektů před sloučením, procesu jejich integrace a volebním úspěchům a neúspěchům výsledné strany SNK ED.V závěru práce jsem se zaměřila na programatiku SNK ED i jejich předchůdců. Cílem práce bylo zjistit, proč byla koalice SNK-ED úspěšná pouze ve volbách do Evropského parlamentu.
SNK European democrats SNK European democrats (SNK ED) are one of the biggest non-parliamentary party in Czech Republic. Party developed from coalition of European Democrats and SNK Association of independents. Main part of my text attends to political history of both subjects before amalgamation. Next part deals with successes and failures in elections of SNK and ED and results of political party SNK ED. The ambition of the text is analyze why was the coalition SNK-ED successful only in elections to the European parliament.
Vedoucí práce: Lubomír Kopeček.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: Evropští demokraté; Sdružení nezávislých; politické strany; volby; elections; political parties; bakalářské práce