SNK Evropští demokraté - Volaříková, Andrea (2007)
SNK Evropští demokraté SNK Evropští demokraté (SNK ED) jsou v současnosti největší neparlamentní politickou stranou v České republice. Subjekt vznikl sloučením strany Evropští demokraté s hnutím SNK Sdružení nezávislých. Klíčová část bakalářské práce se věnuje politické historii obou subjektů před sloučením, procesu jejich integrace a volebním úspěchům a neúspěchům výsledné strany SNK ED.V závěru práce jsem se zaměřila na programatiku SNK ED i jejich předchůdců. Cílem práce bylo zjistit, proč byla koalice SNK-ED úspěšná pouze ve volbách do Evropského parlamentu.