Vývoj Conservative Party pod vedením Margaret Thatcher - Skácel, Petr (2007)
Předmětem této případové studie je popis vývoje Konzervativní strany pod vedením Margaret Thatcherové. Klíčová část práce je věnována analýze politického a ideologického obratu Konzervativní strany ve zmíněné periodě v porovnání s obdobím poválečné konsensuální politiky. Autor rovněž popisuje důsledky, které tato změna měla pro interní vývoj strany, a jejich dopad na ostatní stranické subjekty.