Negativní kampaň v americké politologii - Fialová, Petra (2007)
Tato bakalářská práce (Negativní reklama v americké politologii) zkoumá reflexi problematiky negativních kampaní americkou politologií. Práce se skládá ze dvou částí. Cílem první části je vysvětlil a definovat samotný pojem negativní kampaně. Jsou zde zmíněny také nejdůležitější okamžiky z historie negativní kampaně. Práce předkládá přehled jednotlivých druhů negativní kampaně včetně jednoduchých příkladů a jsou zde presentovány zdroje šíření negativní reklamy. Druhá část práce analyzuje mobilizační a demobilizační účinky negativní kampaně vzhledem k volební účasti a odlišné přístupy jednotlivých amerických autorů. V závěru jsou uvedeny některá doporučení pro budoucnost negativní kampaně.