Veřejný ochránce práv, jeho místo v systému záruk zákonnosti, působnost, komparace s vybranou zákonnou úpravou - Hrušková, Marie (2007)
V této práci jsem se zabývala charakteristikou instituce a fungováním ombudsmana v České republice a v několika jiných vybraných státech.