Nemocenské jako základní dávka nemocenského pojištění - Krayzlová, Pavlína; Gregorová, Zdeňka, 1952-2018; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2007)
Nemocenské pojištění je součástí systému sociálního zabezpečení a jeho účelem je zabezpečit výdělečně činné osoby peněžitými dávkami v době nepřítomnosti v práci z důvodu nemoci a mateřství. Z tohoto principu vychází i systém dávek nemocenského pojištění, které jsou odvozovány z příjmu z výdělečné činnosti v případě ztráty příjmu z důvodu dočasné pracovní neschopnosti pro nemoc nebo úraz, karantény, ošetřování člena rodiny a mateřství.
From the sickness insurance of employees are provided the following benefits in cash, provided the determined conditions are fulfilled: Sickness benefit,Financial aid during care for a family member, Compensatory benefit in pregnancy and maternity and Maternity benefit in cash.
Vedoucí práce: Zdeňka Gregorová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: nemocenské pojištění; právo sociálního zabezpečení; sickness insurance; social security law; bakalářské práce