Diskriminace na trhu práce - Zatloukal, Hynek (2007)
Bakalářská práce se zabývá diskriminací na trhu práce. Práce je členěna do čtyř kapitol. První vymezuje základní pojmy diskriminace a nerovnosti na trhu práce, druhá kapitola je zaměřena na právní úpravu zákazu diskriminace v mezinárodních a evropských dokumentech, včetně dokumentů Evropské Unie. Ve třetí hlavní pozornost je soustředěna na vymezení právního rámce rovného postavení a zákazu diskriminace v České republice jak na úrovni ústavních právních předpisů, tak na úrovni zákonů.