Veřejná správa na úseku zabezpečování osobního stavu obyvatelstva - Tintěrová, Markéta (2007)
Zajišťování osobního stavu obyvatelstva, je důležitým institutem právního řádu každého státu. V České republice je zajišťování osobního stavu obyvatelstva součástí vnitřní správy a je zabezpečován především na úseku matrik a na úseku evidence obyvatel.