Obcházení legislativního procesu pomocí pozměňovacích návrhů - politologická perspektiva - Kratina, Milan (2007)
Tato práce nabízí politologický pohled na obcházení legislativního procesu pomocí pozměňovacích návrhů v České republice. Pokouší se o popis osmi let praxe užívání tzv. přílepků v českém zákonodárství. Hledá odpovědi na otázku, proč je používání přílepků tak výhodné, k jejímu k zodpovězení využívá mimo jiné i teorii veto hráčů G. Tsebelise. Dále přichází se základní typologií přílepků, kterou aplikuje na konkrétní případy jejich výskytu.