Analýza konfliktu s Súdánu - Hořínek, Oldřich (2007)
Bakalářská práce se zabývá vnitrostátními konflikty v Súdánu s cílem analyzovat jejich příčiny. První část pojednává o súdánských reáliích a historii. Ve druhé části jsou analyzovány jednotlivé příčiny konfliktů. Jako metodický přístup jsem zvolil "případovou studii". Závěrečná část se věnuje mezinárodní a regionální reakci na súdánskou krizi.