Orgány ochrany veřejného zájmu (Nejvyšší kontrolní úřad a Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových) - Čepička, Ctibor (2007)
Ve svém práci jsem se zabýval orgány ochrany veřejného zájmu. Veřejný zájem je chráněn v rámci správních řízení, orgány vykonávajícími služební dohled, v rámci správního soudnictví, státními zastupitelstvími v trestních věcech, veřejným ochráncem práv či občanskými sdruženími.