Ochrana osobních údajů versus právo na informace v činnosti veřejné správy - Antonyová, Marie (2007)
Zákon č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím vymezuje poskytování informací všem žadatelům, neboť právo žádat o informaci má každý. Jsou zde upraveny principy poskytování informací, postupy při opdmítnutí, možnost odvolání a soudní kontroly.