Správa na úseku občanských průkazů a cestovních dokladů - Blumensteinová, Jitka (2007)
Tato oblast veřejné správy prošla v minulých letech v souvislosti s politickými změnami po roce 1989 a v důsledku demokratického vývoje celé společnosti zásadní reformou. Obě agendy identifikačních dokladů občanů byly převedeny z kompetencí Policie ČR do správy civilního sektoru ministerstva vnitra.