Daň z nemovitostí jako část daňových příjmů obce - Hanuš, Zdeněk (2007)
Ve své práci se zaobírám problematikou daně z nemovitosti ve vztahu k příjmům obecního rozpočtu. V 10 kapitolách a jejich podkapitolách se zabývám rozpočtovým určením daní ve vztahu k obcím, zdaněním nemovitostí v ČR a porovnáním s vybranými státy EU. Pozornost věnuji problematickým oblastem z hlediska obce a navrhuji řešení de lege ferenda.