A baianidade nas letras de Caetano Veloso e Gilberto Gil - Zrníková, Jana (2007)
Práce analyzuje texty písní dvou z nejvýznamnějších brazilských hudebníků a básníků. Oba pocházejí z brazilského státu Bahie a práce se zjišťuje, jak se jejich původ odráží v jejich tvorbě