Zpětnovazební autoadaptivní ventilace ASV: využití a limity v resuscitační a intenzivní péči - Hude, Pavel, 1965- (2007)
Adaptivní podpůrná ventilace (ASV) je zpětnovazební režim mechanické ventilace, který byl navržen, aby množství ventilační podpory poskytované ventilátorem bylo určováno měřenými mechanickými charakteristikami respiračního systému a dechovým úsilím pacienta. Cílem ASV je poskytnout nastavenou úroveň alveolární ventilace při minimální dechové práci.